Tarihçe

Fizik Bölümü’nün tarihi aslında iki bakımdan incelenebilir; bilimsel ve kurumsal açıdan. 1993 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin kurulması ile Anadolu Üniversitesi’nde kurulu olan Fen Edebiyat Fakültesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin kurumsal kimliği altında yer aldı. Bu nedenle de Anadolu Üniversitesi’nde yeni bir Fen Fakültesi kuruldu. Bu dönemde Fizik Bölümü de bu bölünme nedeniyle yeniden yapılanmak durumunda kaldı. Öğretim Elemanlarının büyük bölümü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde kalmıştı ve 1993 tarihinden sonra yeni katılımlar ile bölüm büyüdü ve güçlendi.

18 Mayıs 2018 tarihinde Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin kurulması ile bölümümüz kurumsal olarak ESTÜ’de yer aldı.

Fizik Bölümü yetkin öğretim elemanı kadrosu, sahip olduğu teknik alt yapısı ile ülkemizin geleceği öğrencilerimize eğitim vermeye, fizik bilimine katkı sunmaya devam etmektedir.